Kulturális kirándulások

Topogó-túra a Budai-hegyekben

2024. január 29. hétfő

„Topogó Túra a Budai-hegyekben” sorozatunkat még a Covid szorítása idején indítottuk, azzal a céllal, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a természetbe, fittek maradjunk és élvezzük egymás társaságát. Klubtagjaink szívesen jöttek „topogni”, ezért úgy gondoltuk, túrázgassunk újra! Az ötlet és a megvalósítás Pethőné Bárdosi Judit és Prohászka Ervin kedves klubtagjainknak köszönhető, akik összeállítják a túratervet és szabadidejükben hozzáértő figyelmükkel kísérik a résztvevőket és segítik a viszonylag könnyűnek mondható gyalogos etapokat. Ezek a túrák nem nehezek, karbantartott, jó egészségi állapotban teljesíthetők, különösebb túrafelszerelésre nincs szükség. A programokat a Barátság Klub tagjainak szervezzük, melyeket esőben is megtartunk. Hátizsákot elő, cipőt fel és indulás!

A túra útvonala: Csillebérc - Végvári-szikla - Makkosmária kegytemplom - Makkosmáriai th.(volt) - Mária Zarándokút - Budakeszi kálvária - Budakeszi 22 autóbusz mh. 

Túratáv: 5,5 km; szintkülönbség: 140 m.

Találkozás: Széll Kálmán téri metró kijáratánál 8:45  és 9:00 között a Széll Kálmán téren a Metró kijáratnál. Visszaérkezés kb.: 13:00 óra. 

Étkezés: magunkkal hozott szendvics, csokoládé, ivóvíz

Öltözködés: az időjárásnak megfelelő réteges turista öltözet, kényelmes, recés talpú, bokát tartó túracipő. Hátizsák vagy oldal táska,hogy a kezek szabadon maradjanak.

Részvétel saját felelősségre!

A részvétel regisztrációhoz kötött a +36 20 971-1599 es telefonszámon vagy az info@baratsagklub.hu e-mail címen
és helyszínen érvényesítendő a sétabérlet!

Váltson sétabérletet itt és most vagy a helyszínen!

Kellemes túrázást kívánunk!