Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

1137 BUDAPEST
KATONA JÓZSEF U. 15.

KEDDEN
ÉS CSÜTÖRTÖKÖN
10-17 ÓRÁIG

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Varázslatos Graz, Eggenberg-kastély, Reini Apátság 2nap/1éj

2019. július 24. szerda

Egy kis mediterrán életérzés,
misztikum és spiritualitás 2 napban, kényelmesen


1. nap: Pihenők beiktatásával utazunk a mediterrán hangulatú Grazba, ahol művészet és kultúra, a barokk épületek és modern életstílus, idilli belső udvarok és futurisztikus művészeti remekek találkoznak egymással.  Elsőként a város szimbólumának számító óratoronyhoz megyünk fel a Várhegyre, ahonnan beláthatjuk az egész várost és a környező hegyeket. Visszatérve az óvárosba közös városnézésen veszünk részt. Megnézzük többek között az Operaházat, Városházát, Dómot, Művészetek házát, Ferencesek templomát, városi parkot és még sok más nevezetességet, majd este élvezzük a fiatalos, kiülős-kávézós nyüzsgést.

2. nap: Meglátogatjuk Stájerország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélyát, az 1625-ben épült, asztrológiai-számmisztikai összefüggéseiről ismert Eggenberg-kastélyt. Tükörterme messze földön híres, fényűző dísztermeinek mennyezetfreskói az állatöveket és a bolygórendszert szimbolizálják, de még az angolparkjában is az univerzum szimbolikáját (Bolygók kertje) jelenítik meg. Utunkat folytatva a festőien szép fekvésű Reinbe utazunk, a világ legrégebbi ciszterci kolostorába, melyben 1129 óta imádkoznak és dolgoznak szerzetesek. Az apátsági bazilika barokk pompája lenyűgöző, a freskókkal díszített könyvtár évszázados könyvritkaságok őrzője. Különleges élmény bepillantani az évszázadok változásait méltóságteljesen szemlélő falak mögé és a szerzetesek spirituális életébe. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Időpont: 2019. július 24-25.   szerdától csütörtökig

2 nap/ 1éj, szállás 2 ágyas fürdőszobás szobákban, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 32 900 Ft 
Egyágyas felár: 6 600 Ft

Találkozó: 06:45
Indulás.: 07:00

Idegenvezető: Derzsyné Nagy Bernadett

Előzetes tájékozódásunk szerint belépőkre, felvonóra stb. kb. 50 euró szükséges.

Szállás 1 éjszakára: Star Inn Graz
Vacsora:
Zöldségkrémleves zsemlekockával
Grillezett sertésérmék gombamártással, burgonyával és brokkolival
Csokoládégombóc málnaöntettel

 

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Megrendelés kirándulásra

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.


Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!  

 

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2020. augusztus 03.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink