Kulturális kirándulások

Programok

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Varázslatos Graz, Eggenberg-kastély, Reini Apátság 2nap/1éj

2019. július 24. szerda

Egy kis mediterrán életérzés,
misztikum és spiritualitás 2 napban, kényelmesen


1. nap: Pihenők beiktatásával utazunk a mediterrán hangulatú Grazba, ahol művészet és kultúra, a barokk épületek és modern életstílus, idilli belső udvarok és futurisztikus művészeti remekek találkoznak egymással.  Elsőként a város szimbólumának számító óratoronyhoz megyünk fel a Várhegyre, ahonnan beláthatjuk az egész várost és a környező hegyeket. Visszatérve az óvárosba közös városnézésen veszünk részt. Megnézzük többek között az Operaházat, Városházát, Dómot, Művészetek házát, Ferencesek templomát, városi parkot és még sok más nevezetességet, majd este élvezzük a fiatalos, kiülős-kávézós nyüzsgést.

2. nap: Meglátogatjuk Stájerország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélyát, az 1625-ben épült, asztrológiai-számmisztikai összefüggéseiről ismert Eggenberg-kastélyt. Tükörterme messze földön híres, fényűző dísztermeinek mennyezetfreskói az állatöveket és a bolygórendszert szimbolizálják, de még az angolparkjában is az univerzum szimbolikáját (Bolygók kertje) jelenítik meg. Utunkat folytatva a festőien szép fekvésű Reinbe utazunk, a világ legrégebbi ciszterci kolostorába, melyben 1129 óta imádkoznak és dolgoznak szerzetesek. Az apátsági bazilika barokk pompája lenyűgöző, a freskókkal díszített könyvtár évszázados könyvritkaságok őrzője. Különleges élmény bepillantani az évszázadok változásait méltóságteljesen szemlélő falak mögé és a szerzetesek spirituális életébe. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Időpont: 2019. július 24-25.   szerdától csütörtökig

2 nap/ 1éj, szállás 2 ágyas fürdőszobás szobákban, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 32 900 Ft 
Egyágyas felár: 6 600 Ft

Találkozó: 06:45
Indulás.: 07:00

Idegenvezető: Derzsyné Nagy Bernadett

Előzetes tájékozódásunk szerint belépőkre, felvonóra stb. kb. 50 euró szükséges.

Szállás 1 éjszakára: Star Inn Graz
Vacsora:
Zöldségkrémleves zsemlekockával
Grillezett sertésérmék gombamártással, burgonyával és brokkolival
Csokoládégombóc málnaöntettel

 

Különjárati bérelt autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében található OMW töltőállomás mellől (Dózsa György út - Kerepesi út kereszteződés), a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Megrendelés kirándulásra

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. november 25.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink