Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Zemplén tetején, Hegyköz rejtekén 3nap/ 2éj

2020. augusztus 25. kedd

Időpont:  2020. augusztus 25-tól 27-ig   keddtől csütörtökig  3nap/ 2éj 

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban a Hotel Ezüstfenyőben

Részvételi díj: 59 900 Ft

Egyágyas felár: 9800 Ft/ fő/ 2éj

 

1. nap: Utunk először a sárospataki Rákóczi-várhoz vezet. A vár legnagyszerűbb reneszánsz műemlékünk, komor Vörös-toronnyal, könnyed Lorántffy-loggiával, Sub-Rosa erkéllyel, lőrésekkel, ornamentális falfestménnyel, lovagteremmel és hamísítatlan középkori hangulattal. Kilátóteraszáról csodás kilátás tárul elénk a Bodrog folyóra és a környező hegyekre. Sátoraljaújhelyen és Széphalmon nyelvújítónk, Kazinczy Ferenc nyomában járunk, majd a Kalandparkban libegőről élvezzük a táj szépségét. A Hegyköz rejtekén, Telkibányán, pihentető erdei környezetben lévő szálláshelyünkön térünk nyugovóra. (kb. 300 km; Hotel Ezüstfenyő; 3éj)

2. nap: Reggeli után a hollóházi porcelánbirodalomban gyárlátogatáson veszünk részt, megtekintjük a múzeumot, és a modern templom egyedülálló porcelánkálváriáját. Hollóházáról a Zemplén csodájaként újjáéledő Füzéri vár meghódítására indulunk, mely egy meredek falú vulkáni kúp tetején tör az ég felé. A várat a 13. század elején építették, így legkorábbi várainak egyike. Nemrégiben jelentős felújításon esett át az úgynevezett Alsó Vár, megújult a Felső Vár várkápolnája, palotaszárnya és alsó bástyája. A Felső Várig nem könnyű feljutni, de időnkbe belefér és megéri a fáradságot. „Aranygombos Telkibányán” megtekintjük a kopjafás temetőt és az ércmúzeumot ,majd visszatérünk a szállodánkba. (kb. 60 km)

3. napA Károlyiak egykori birtokán, Pálházáról a hegyek között megbújó kőkapui vadászkastélyhoz hazánk legrégebben működő erdei kisvasútján kirándulunk. Ha tovacsattogott a kisvonat, hallgatjuk a természet csöndjét, megfejtjük a faszobrok jelentését és fotószünetet tartunk az Áfonyás-tónál. A füzérradványi Károlyi-kastély különleges klímájú angolparkja több száz éves faóriásairól híres. Búcsúzásképpen átöleljük a leghíresebbet, az 1721-ben ültetett, gigantikus Rákóczi platánt és visszaindulunk Budapestre. (kb. 300 km)

Idegenvezető: Molnár Attila

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

 

Jelentkezés lezárva
 
Befizetési határidő — a szabad helyek függvényében — többnapos kirándulásra az indulást megelőző 30. nap. A csoport létszámát legkésőbb a befizetési határidő napján zárjuk. A létszámnak megfelelően rendelünk pl. autóbuszt, étkezést, programokat, múzeumi vezetéseket, szállást, ezért a csoportzárást követően vagy már nem tudunk új jelentkezést elfogadni, vagy ha igen, akkor 1000 Ft/fő/nap plusz szervezési díjat számolunk fel.

Többnapos kirándulásokra a részvételi díjat két részletben is be lehet fizetni: jelentkezéskor 40% előleget, majd indulás előtt legkésőbb 30 nappal a fennmaradó hátralékot.

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink