Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

Zemplén tetején, Hegyköz rejtekén 4nap/ 3éj

2019. augusztus 13. kedd

Időpont:  2019. augusztus 13-tól 16-ig   keddtől péntekig  4nap/ 3éj 

Utazás:  autóbusszal, idegenvezetővel

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Szállás: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban a Hotel Ezüstfenyőben

Részvételi díj: 79 900 Ft

Egyágyas felár: 4 900 Ft/fő/éj

 

1. nap: Utunk először a sárospataki Rákóczi-várhoz vezet. A vár legnagyszerűbb reneszánsz műemlékünk, komor Vörös-toronnyal, könnyed Lorántffy-loggiával, Sub-Rosa erkéllyel, lőrésekkel, ornamentális falfestménnyel, lovagteremmel és hamísítatlan középkori hangulattal. Kilátóteraszáról csodás kilátás tárul elénk a Bodrog folyóra és a környező hegyekre. Sátoraljaújhelyen és Széphalmon nyelvújítónk, Kazinczy Ferenc nyomában járunk, majd a Kalandparkban libegőről élvezzük a táj szépségét. A Hegyköz rejtekén, Telkibányán, pihentető erdei környezetben lévő szálláshelyünkön térünk nyugovóra. (Hotel Ezüstfenyő; 3 éj)

2. nap: Reggeli után a hollóházi porcelánbirodalomban gyárlátogatáson veszünk részt, megtekintjük a múzeumot, és a modern templom egyedülálló porcelánkálváriáját. Hollóházáról a Zemplén csodájaként újjáéledő Füzéri vár meghódítására indulunk, mely egy meredek falú vulkáni kúp tetején tör az ég felé. A várat a 13. század elején építették, így legkorábbi várainak egyike. Nemrégiben jelentős felújításon esett át az úgynevezett Alsó Vár, megújult a Felső Vár várkápolnája, palotaszárnya és alsó bástyája. A Felső Várig nem könnyű feljutni, de időnkbe belefér és megéri a fáradságot. A szlovákiai Izra-tó partján egy könnyű séta során csodáljuk meg a Milic-hegy másik oldalát, majd visszatérünk a szállodánkba.

3. napA Károlyiak egykori birtokán, Pálházáról a hegyek között megbújó kőkapui vadászkastélyhoz hazánk legrégebben működő erdei kisvasútján kirándulunk. Ha tovacsattogott a kisvonat, hallgatjuk a természet csöndjét, megfejtjük a faszobrok jelentését és fotószünetet tartunk az Áfonyás-tónál. A füzérradványi Károlyi-kastély különleges klímájú angolparkja több száz éves faóriásairól híres. Átöleljük a leghíresebbet, az 1721-ben ültetett, gigantikus Rákóczi platánt. „Aranygombos Telkibányán” megtekintjük a kopjafás temetőt és az ércmúzeumot.

4. napDélelőtt a Huszita-ház gönci hordója és zöld mázas kerámiái mellett Károli Gáspár emléke kíséri utunkat. Vizsolyban a felbecsülhetetlen értékű, eredeti Vizsolyi Bibliát őrző Árpád-kori református templomban megcsodáljuk a freskóművészet remekeit és egy kicsit belefeledkezünk a nyomdászat történetébe. Tállyán, a Világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai Borvidéken egy hűvös helyi pincében megkóstoljuk a hegy levét. Mádon megismerkedünk a nemrégiben felújított, copf stílusú zsinagógával, a „Csodarabbi” történetével és a „mádi zsidó” kifejezések eredetével. Kirándulásunk utolsó állomása Szerencs, olyan nevezetességgel, mint a Rákóczi-várkastély, mely méltó befejezése utunknak. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Idegenvezető: Molnár Attila

Találkozó: 06:45

Indulás: 07:00

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek vissza.

Jelentkezés lezárva

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet.

 

Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5 000 Ft) igényelhető.

 

Külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).

 

heart Gyermekkedvezmény 2 000,- Ft.

 

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 4 - 5.000,- forintot, külföldön legalább 20 - 25 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

 

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el. A program során kérjük, tartsa be az előírásokat, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Későkre maximum 5 percet várunk! (Esetleges hazautazást egyénileg, saját költségre kell megoldani!)

 

Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót!  A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe.

 

Többnapos kirándulás alkalmával az egyágyas felárat csak azoknak a vendégeinknek kell megfizetniük, akik kifejezetten kérik az egyágyas elhelyezésüket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sok szálloda esetében az egyágyas elhelyezés nem egyenértékű a kétágyas elhelyezéssel. Társítást vállalók esetében szállodától függően egy szobában vagy apartmanban 3-4 személy részére külön ágyas elhelyezést biztosítunk.  Pl. 2 szobához tartozik 1 fürdőszoba. Társítást vállaló vendégünknek, ha nem találunk szobatársat vagy egyéb okból (pl. időközben betegeség miatt visszalép a szobatársa) és egyedül kerül elhelyezésre, az egyágyas felár felét klubunk magára vállalja. Két fő együttes jelentkezése esetén ha az egyik lemondja a kirándulást, a másik fő választhat, vagy vállalja mással a társítást vagy kifizeti az egyágyas felárat.
 

A tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.

Tájékoztatásunk nem teljes körű!

 

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Hírek

Utolsó frissítés:
2019. október 13.

2019. február 22-ig 5277-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.


A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!
Az esetleges hibákért elnézést kérünk! 

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink