Kulturális kirándulások

 

EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK,
ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
— A BARÁTSÁG KLUB TAGJAINAK

 

+36 (20) 971-1599

info@baratsagklub.hu

 

Zselici szarvasbőgés — Csillagpark és szarvasfarm

2020. szeptember 30. szerda

A szemet-lelket gyönyörködtető dimbes-dombos zselici táj valósággal delejezi a városi embert. A hangulatos falvak többsége a patakvölgyekben rejtőznek, a rétek, legelők, szántóföldek a lankásabb dombok lejtőin létesültek. A meredekebb domboldalakat számtalan vad lakhelyeként erdőség borítja, melynek csendje ilyenkor szarvasbőgéstől lesz hangos. Somogyországi kalandjainkat a Bőszénfai Vadasparkban kezdjük, dámszarvasok, vaddisznók, őzek és muflonok társaságában. Traktorozunk olyan területre, ahol nagy számban élnek gímszarvasok, hogy a lehető legközelebbről megfigyeljük az állatok viselkedését, tökéletesen izmos testfelépítésüket, miközben helyi vezetőnk tájékoztat az állatok tartásának, takarmányozásának és hasznosításának részleteiről. A magtár műemlék épületében megtekintjük a trófeagyűjteményt, megismerkedünk az agancs növekedésének sajátosságaival, a hullatás, begyűjtés és tisztítás folyamatával. Délután a Zselici Tájvédelmi Körzet szívében létesült Csillagparkba utazunk. A Zselic háborítatlan vidéke az alacsony fényszennyezettség tekintetében egyedülálló, éjszaka szabad szemmel is kémlelhető a csillagos égbolt, ezért létesült itt megfigyelő- és bemutató állomás. Vendéglátóink derült időben távcsöves bemutatón ismertetnek meg az égbolttal, a természeti kiállításon a Zselic élővilágával, a meteoritok főbb fajtáival, a fényszennyezés környezeti hatásaival, valamint a Hubble űrtávcső történetével és jelentőségével. A planetáriumban a csillagos égboltot bemutató, egész-kupolás ismeretterjesztő filmet láthatunk és nem hagyjuk ki a 25 méter magas fa szerkezetű kilátót, ahonnan az univerzum részeként a csodás vidéket szemlélhetjük a magasból. Idegenvezető:  Pőthe Attila

Találkozó: 6:45;   Indulás: 7:00 órakor

Részvételi díj: 12 900 Ft (ebéddel);   Gyermekkedvezmény: 2000 Ft

Megrendelés kirándulásra   

 

enlightened Rövid tájékoztató autóbuszos kirándulásainkhoz

 

Új, 2021-es általános tájékoztató információ innen letölthető

 

Autóbuszaink Budapestről, az M2-es metró „Puskás Ferenc Stadion” megállójának közelében, a Dózsa György út — Kerepesi út kereszteződésében található OMV töltőállomás mellett, a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) Dózsa Gy. úti bejáratával szemben lévő buszparkolóból indulnak és ide is érkeznek visszaA tervezett útvonal mentén irodánkkal történő megbeszélés esetén vidéki fel- és leszállási lehetőséget — vendégeink saját felelősségére — biztosítunk pl. benzinkútnál, autópálya pihenőben, ahol autóbuszunk szabályosan és biztonságosan megállhat. Budapesten belül nincs másik fel- és leszállási lehetőség.  Az autóbuszban hagyott és elhagyott tárgyakra felelősséget nem vállalunk! A csoport leszállítását követően a gépkocsivezetőn kívül vendég nem tartózkodhat az autóbuszon.
Az autóbuszon kijelölt szolgálati helyre vendég csak az iroda jóváhagyásával ülhet. A második sor ülőhelyei (VIP ülések) felár ellenében kérhetők, melynek díjai  3000 Ft/ fő/ ülés. A kényelmesebb utazás érdekében megrendeléskor a szabad helyek függvényében +1 szabad ülés igényelhető, felára 5000 Ft/fő/nap. Amennyiben kisebb autóbusszal utazunk, a befizetett felárat visszafizetjük.

 

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést (idegenvezető / csoportvezető ellátása, programmal kapcsolatos költsége) és belföldön legtöbbször ebédet. 2021-ben a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt kirándulásainkat átmenetileg ebéd nélkül szervezzük. Az otthonról hozott vagy útközben vásárolt (pl. benzinkút) elemózsiát menet közben, az autóbuszon fogyasztjuk el. Kérjük vendégeinket, hogy erős illatú (pl. halkonzerv), gyorsan romló élelmiszereket ne hozzanak magukkal és vigyázzunk autóbuszunk tisztaságára!

 

 heart Gyermekkedvezmény (felnőttel utazónak) 18 éves korig 2 000,- Ft.

 

Figyelem, újdonság! 2021-től lehetőséget biztosítunk klubtagunkkal együtt utazó vendég 2000 Ft felárral történő részvételére. (Az utazáshoz a vendég adatait - név, cím, e-mail cím - is szükséges irodánknak megadni!)

Általában a helyszínen készpénzben külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetési díj), melyekre naponta belföldön kb. 5 - 6.000,- forintot, külföldön legalább 25 - 30 eurót javaslunk illetve ennek megfelelő helyi fizetőeszközt, lehetőleg kis címletekben.

Programjainkra kérjük, hozza magával érvényes személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, igény szerint enni- és innivalót. Kirándulásainkra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. A program során kérjük, legyen figyelemmel utastársaira, a helyi szokásokra, az idegenvezető tájékoztatásaira. Tartsa be az előírásokat és a kulturált viselkedés illemszabályait, hogy mindannyian jól érezzük magunkat és legközelebb is barátsággal üdvözöljük egymást!

Kirándulásainkra kössön honlapunkról bankkártyája használatával
Betegség- Baleset- és Poggyászbiztosítást!
  

Meghirdetett programjaink tájékoztató jellegűek! Az időpontok és az árak módosulhatnak! Tájékoztatásunk nem teljes körű! További és aktuális információkért kövesse honlapunkat!

Kellemes kirándulást kívánunk!

 
 

Jegyzet

Utolsó frissítés:
2021. április 8.

2020. február 28-ig 5524-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe.

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek! A képek illusztrációk.
Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

A képek forrása: internet és klubtagjaink programjainkon készített fotói.

 

Időjárás

Hőtérkép

 

Támogatóink, partnereink